Różne inne informacje

Od dnia 17 stycznia zostały uruchomione punkty dostępowe WiFi w kawiarni VENI w czytelni i na balkoniku na pierwszym piętrze koło Kwestury. Wprowadzone zmiany ograniczają konieczność częstego logowania się, co powinno korzystnie wpłynąć na komfort pracy.

Po feriach zostanie przeprowadzony kolejny etap, czyli zmiana nazw punktów dostępowych na „WiFi Ignatianum”.

Przypominamy,  że aby zalogować się do sieci WiFi należy połączyć się z jednym z punktów dostępowych „WiFi Ignatianum X”, uruchomić przeglądarkę internetową, a w niej stronę (np. http://www.ignatianum.edu.pl – koniecznie http, a nie https) co pozwoli na przekierowanie przeglądarki do portalu w którym można się zalogować do sieci. Przy próbie otwarcia strony www w połączeniu szyfrowanym SSL , nie jest technicznie możliwe przekierowanie przeglądarki na stronę portalu. W większości przeglądarek wyświetli się informacja „Połączenie zostało zresetowane”.

Loginem studenta jest identyfikator (NrKlienta)  poprzedzony małą literą s (np.: s12345). Natomiast loginem dydaktyków jest dotychczasowy identyfikator poprzedzony małą literą p

Hasło i login w przypadku Wirtualnej Uczelni, platformy elearningowej Moodle i sieci WiFi jest zawsze takie samo w każdym systemie. Przypomnienie loginu i zmianę hasła wykonujemy samodzielnie za pomocą strony Jeżeli podczas próby zalogowania się do Wirtualnej Uczelni wyświetlił się komunikat że konto zostało zablokowane to należy zgłosić się w sekretariacie osobiście lub telefonicznie (podając kod autoryzacji).

Rozmiary bannera zamieszczanego na głównej stronie to 720 x 300 px  (szerokość: 720 px i wysokość: 300 px) w formacie JPG oraz w maksymalnej rozdzielczości 72 DPI - przykład

 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności.