Zostań Erasmus Mentor!

Rekrutacja Erasmus Mentors na rok akademicki 2016/ 2017 został zakończona. 
Zapraszamy na kolejny nabór, na rok akademicki 2017/2018, który planowany jest w okresie 15 maj - 15 czerwiec 2017 r.

Jeśli lubisz nawiązywać nowe znajomości, interesują Cię inne kultury i zwyczaje oraz chcesz podszkolić języki obce, przyjmij wyzwanie i zostań Erasmus Mentor!

Biuro Współpracy Międzynarodowej poszukuje osób chętnych do pomocy studentom przyjeżdzającym do naszej Uczelni w ramach Programu Erasmus+, w przyszłym roku akademickim 2016/2017. Będzie to 14 studentów z Hiszpanii, Węgier, Bułgarii oraz Włoch.

Każdemu Erasmus Mentor przydzielony zostanie jeden zagraniczny student, który może zwracać się do niego o pomoc w kwestiach organizacji studiów i drobnych sprawach życia codziennego. Chodzi przede wszystkim o wsparcie w aklimatyzacji w nowym dla nich otoczeniu oraz pomoc w pierwszych dniach ich pobytu, m.in. odbiór z dworca/lotniska, pomoc w znalezieniu zakwaterowania, pokazanie miasta, uczelni, integracja z lokalną społecznością akademicką, zapoznanie się z polskim językiem, kulturą i zwyczajami.

Każdy aktywnie zaangażowany Erasmus Mentor zostaje zaświadczenie od Biura za które otrzymuje punkty w trakcie starania się o stypendium rektora dla najlepszych studentów a co najważniejsze, zwiększa swoje szanse na wyjazd w ramach Programu Erasmus+ na studia lub na praktyki!

Formularz zgłoszeniowy znajduje się poniżej. Osoby zainteresowane proszone są o wypełnienie formularza i przesłanie drogą mailową na adres erasmus@ignatianum.edu.pl wpisując w tytule „Erasmus Mentor" lub dostarczenie do naszego biura BWM w pokoju 203 do dnia 30 lipca 2016 r.

Zostań Erasmus Mentor!

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności.